Acupunctuur Utrecht is iets voor jou

Voor heel veel lichamelijke klachten kun je terecht bij Acupunctuur Utrecht. Voor er daadwerkelijk een behandeling plaats zal vinden, zal eerst een zo compleet mogelijk beeld moeten worden gevormd van de klachten.

 

Acupunctuur Utrecht

 

Pols en tong zeggen veel over je energiepeil

Bij Acupunctuur Utrecht zal je pols gevoeld worden om een juiste diagnose te kunnen stellen. Vanuit de pols kan een inschatting gemaakt worden van de hoeveelheid energie je hebt. Vast onderdeel is daarnaast het bekijken van je tong. Gekeken wordt naar de kleur, de vorm, de vochtigheid, de aanwezigheid van kloofjes of van beslag. Ook de tong kan veel informatie bieden over het energiepeil. Als vervolgens blijkt dat de diagnose aanleiding geeft tot acupunctuur, dan worden dunne naalden op punten in het lichaam, op de meridianen, ingebracht.

Precies het juiste punt en de goede diepte

De naald wordt door de specialist van Acupunctuur Utrecht op precies het juiste punt en de juiste diepte ingebracht en wat volgt is het zogenaamde Qi-gevoel. Dit is het bekende tintelende gevoel dat je kunt vergelijken met een elektrische schok. Dit ga je voelen rondom de plek waar de expert van Acupunctuur Utrecht de naald heeft ingebracht. Overigens duurt dit gevoel slecht een beperkte tijd.

Er komt dan endorfine vrij

De specialist van Acupunctuur Utrecht draait de naald op een dergelijke wijze op en neer dat energie wordt gestimuleerd, juist afgeremd wordt of wordt geharmoniseerd. Zijn de naalden geplaatst, dan zal er endorfine vrijkomen en voel je ontspanning en rust. Endorfine is overigens een morfineachtige stof dat door het lichaam zelf aangemaakt wordt.

Aanvullend aan acupunctuur

Je kunt bij de specialist ook terecht voor Moxa therapie, een onderdeel van de traditionele geneeskunde. Moxa is bijvoetkruid en zorgt voor verwarming. Je kunt een sigaar van Moxa tegen de acupunctuurnaald houden ter verwarming van het lichaam. Je kunt het kruid ook in torentjes op de huid plaatsen. Moxa therapie Utrecht is dus aanvullend aan acupunctuur. De warmte van Moxa dringt door tot in de acupunctuurpunten en stimuleert zo de Qi. Doorgaans wordt Moxa therapie uitgevoerd met een Bio-Spectraal apparaat. Hoe je het precies doet, is sterk afhankelijk van de klachten die je hebt. Zeker als je klachten hebt waarbij naar voren komt dat er sprake is van een leegte, koude of blokkade, als je sterk vermoeid bent, te maken hebt met kneuzingen en verstuikingen en gewrichtspijnen kan deze therapie voor verlichting zorgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *