Biologische voeding

Als je een hap neemt uit een boterham, rijst met groenten eet, een stukje vlees doorsnijdt, een aardappel doorbijt dan denk je niet bewust: voedsel is onmisbaar voor mijn lichaam. Voeding is belangrijk. Door te eten krijg je mineralen, vitamines, eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels binnen.

Als je kiest voor biologische voeding dan maak je niet alleen voor jezelf een goede keuze maar ook voor de wereld. Boeren die op een biologische wijze hun producten verbouwen, hun dieren houden doen dit op een duurzame manier. Als jij als consument kiest voor biologische voeding draag jij bij aan om de wereld duurzaam te maken.

Biologische voeding

 

Gezond

Om langer fit te blijven, oud te worden is het niet alleen belangrijk dat je dagelijks beweegt, maar ook gezond eet. Slechte en verkeerde voeding draagt bij aan gewichtstoename, hart- en vaatziekten, diabetes en andere chronische ziekten. De meeste mensen willen graag gezond oud worden, biologische voeding draagt hierbij positief bij.

 

Biologische boeren

Biologische boeren gebruiken niet alleen sterkere rassen maar telen ook op een wijze dat het gewas sterk blijft. Er wordt niet direct met gif gespoten als er een insect wordt waargenomen. In de biologische teeltwijze is ook ruimte voor insecten. Doordat er geen pesticiden wordt gebruikt vind je ook geen residu in Biologische voeding.

De biologische veehouders zijn niet alleen erg begaan met hun eigen dieren ook met de dieren buiten hun bedrijf zoals weidevogels. Ze zaaien speciaal, in brede stroken langs hun akkers, wilde flora mengsel in dat aantrekkelijk is voor insecten. Ze doen er alles aan om weidevogels te beschermen, zoals stokken bij de nesten te zetten. Hierdoor worden de nesten niet stuk gereden tijdens het maaien. In de biologische voeding zijn deze producten van deze natuurbewuste en betrokken boeren aanwezig.

 

Puur

Producten in de biologische voeding zijn puur natuur, zonder toevoegingen en/of residuen. Het enige wat je tegenkomt bij biologische groenten is zand, wat absoluut niet schadelijk is voor de mens. Op het etiket van biologische producten vind je geen E-nummers en andere synthetische toevoegingen. Biologische voeding zijn producten die puur zijn. Wil je genieten van eerlijke en pure voeding dan moet je gewoon kiezen voor producten uit de biologische landbouw sector.

De producten uit de biologische sector heeft veel pluspunten. Om een gezonde en fitte oude dag te krijgen zou je gewoon moeten kiezen voor biologische voeding. Je helpt jezelf en de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *