Het ziekteverzuim verlagen doe je als volgt

Wil jij het ziekteverzuim verlagen? Dan is het aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden, maar wat kun je zoal doen? Om hier een duidelijk antwoord op te geven zullen we hieronder kort stilstaan bij de maatregelen die je kunt treffen om ervoor te zorgen dat je het ziekteverzuim kunt verlagen. Mocht je hierover vragen hebben, dan is het zeker aan te raden om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste oplossing en dat is natuurlijk wel zo prettig.

ziekteverzuim verlagen

Voer wachtdagen in

Mocht je het ziekteverzuim willen verlagen, dan is het aan te raden om te kijken voor het instellen van wachtdagen. Tijdens wachtdagen krijgt de medewerker de eerste of de eerste twee dagen voor zijn eigen rekening waarbij er geen loon wordt doorbetaald. Door het instellen van wachtdagen zorg je ervoor dat mensen bij korte ziekmeldingen zoals griep toch naar werk gaan. Dit is natuurlijk erg fijn, want door het toepassen van deze maatregel zorg je er direct voor dat het ziekteverzuim wordt verlaagd en dat is natuurlijk wat je uiteindelijk wilt bereiken.

Niet ziek zijn bonus

Wat je ook kunt doen is een bonus geven voor medewerkers die een bepaalde periode niet ziek zijn geweest. Dit is een aanpak die steeds populairder wordt en het is ook aan te raden om dit in het bedrijf toe te passen. Hierdoor weet je zeker waar je rekening mee moet houden en dat is wel zo prettig. Wat je vaak bij bedrijven ziet is dat men een half jaar als periode definiëren om zodoende een bonus te verstrekken van een paar honderd euro. Dit zorgt weer voor een motivatie en dat is natuurlijk fijn, want hierdoor zorg je ervoor dat niet iedereen bij de kleinste dingen ziek gaat melden. Natuurlijk gaan hier ook nadelen mee gepaard, want je wilt natuurlijk niet dat mensen die ziek zijn niet vrij gaan nemen waarbij de kans ontstaat dat ze voor langere periode ziek worden. Om dit te voorkomen is het echt aan te raden om hier aandachtig naar te kijken. Hierbij is het goed om te kijken hoe het personeel hierop reageert. Mocht je hierbij advies willen, dan is het zeker aan te raden om te kijken of je in gesprek kunt komen met een arbeidsdeskundige. Hierbij weet je zeker dat alles op een correcte wijze wordt toegepast en dat is natuurlijk wel zo fijn.

Klik hier voor meer informatie over ziekteverzuim.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *