Hulp bij monturen uitzoeken

Montuur

In dit artikel gaan we het hebben over het uitzoeken van het juiste montuur. Hierbij kun je waarschijnlijk best wel wat hulp gebruiken. Dat is dan ook helemaal niet gek, want bij het uitzoeken van een passend montuur komt best veel kijken. Zo heb je te maken met persoonlijke smaak, maar er zijn ook diverse richtlijnen waar je je aan vast kunt houden bij het maken van een selectie uit diverse monturen en het maken van de uiteindelijke keuze. In dit artikel geven we jou enkele richtlijnen en advies voor het uitzoeken van een geschikt montuur voor jouw gezicht.

 

Advies en tips

Zoals regelmatig gezegd wordt is ieder mens uniek. Zo ook ons gezicht. De ene heeft een hoekig gezicht, de ander een rond gezicht, ovaal of lang gezicht of misschien zelfs een hartvormig gezicht. Allerlei soorten en maten gezichten op deze wereld. Hieronder zullen we ons advies geven voor het vinden van een geschikt montuur voor jouw gezicht. 

 

Montuur voor een hoekig gezicht

Om te beginnen zullen we vertellen hoe je kunt bepalen of je een hoekig gezicht hebt. Een hoekig gezicht is in principe een vrij lang gezicht en oogt vierkant. De breedte van de kin, de wangen en het voorhoofd heeft dan ook dezelfde breedte. Het voorhoofd en de kaken hebben scherpe hoeken.

 

Mocht je een hoekig gezicht hebben, dan raden wij je aan om te gaan kijken naar de ronde en ovale monturen. Eventueel kun je gaan voor een montuur zonder randen. Modellen met rechthoekige vormen passen namelijk niet goed bij iemand met een gezicht met hoeken. 

 

Montuur voor een rond gezicht

Als je een rond gezicht hebt, heb je een vol gezicht met een ronde haarlijn en kin. Het meest brede punt van het gezicht is ter hoogte van de wangen. Het smalste punt van het gezicht is aan de top en onderkant. Als je een rond gezicht hebt is het advies om op zoek te gaan naar rechthoekige monturen. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar een montuur met een bredere bovenkant dan onderkant. Het is verstandig om een montuur met ronde vormen te vermijden.

 

Ovaal gezicht

Als je een ovaal gezicht hebt, heb je een smal hoofd, maar wel lang. Als je deze vorm hebt als gezicht kun je elk montuur dragen die je wilt. Alles past namelijk bij je hoofdvorm. Het kan het wel lastiger maken, doordat je uit elk montuur mogelijk kunt kiezen. 

 

Hartvormig gezicht

Als je een hartvormig gezicht hebt heb je een smalle kin, maar is je gezicht breed ter hoogte van je wangen. Als vrouw zijnde kun je het beste kijken naar ovale en ronde monturen. Als man zijnde kun je ook op zoek naar een hoekig montuur. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *