Medisch pedicure

Medisch pedicure

De medisch pedicure verzorgt mensen die een diabetische of reumavoet hebben. Dit gebeurt periodiek om zo aandoeningen aan de huid en de nagels te voorkomen. Wil je een bezoek aan de ‘normale’ pedicure nog wel eens plannen ter ontspanning, de medisch pedicure is zoals de naam al doet vermoeden vooral om de voeten in de juiste conditie te houden.

Medisch pedicure is er om alle risicovoeten te behandelen

De medisch pedicure behandelt de diabetische en reumatische voet en mag daarnaast alle mogelijke risicovoeten behandelen. Risicovoeten kunnen het gevolg zijn van diabetes, van reuma, hart- en vaatziektes maar ook van verwaarlozing en ouderdom. Door het toepassen van specialistische technieken als antidruktechnieken, het plaatsen van nagelbeugels en nagelreparaties kunnen mensen met deze risicovoeten prima behandeld worden. Dat mag omdat de medisch pedicure een extra opleiding doorlopen heeft en niet alleen de basisopleiding. De pedicure die risicovoeten mag behandelen moet in staat zijn om mensen door te sturen als de behandelingen van de pedicure geen soelaas meer bieden. Dat moet dus herkend worden.

Ook voor de behandeling van pijnlijke ingegroeide teennagels

Voor de medisch pedicure daadwerkelijk in actie komt, worden de voeten onderzocht en worden er eventueel voetafdrukken gemaakt. Naast de behandelingen die uitgevoerd kunnen worden heeft deze pedicure ook een sterk adviserende rol als het gaat om te dragen schoenen, de persoonlijke hygiëne en de verzorging van de huid. Vaak bestaat de standaardbehandeling uit het verzorgen van nagels en nagelomgeving, het verwijderen van eelt en eventueel ook likdoorns. Ook ingegroeide teennagels worden behandeld en kloven aangepakt. De medisch pedicure gebruikt hier zowel de handen als machines voor. Ook kunnen aandoeningen aan de huid goed aangepakt worden door de specialistische pedicure.

Ook nagels kunnen een bron van ellende vormen

Heb jij te maken met een diabetische voet die verzorgd moet worden of te kampen met een reumatische voet? Dan doe je nooit tevergeefs een beroep op de medisch pedicure. Dit geldt ook als er eelt van voeten en tenen gehaald moet worden of er sprake is van likdoorns. Ook de nagels kunnen een bron van ellende vormen in de vorm van schimmel en kalk, of pijnlijke, blauwe nagels waarvan de nagel is ingegroeid. Ook dan biedt deze pedicure uitkomst. Bovendien heet de pedicure een preventieve taak en spoort het voetproblemen zo vroeg mogelijk op en wordt altijd deskundig advies geboden over het verzorgen van je voeten of als je te maken hebt met zweetvoeten.

Meer informatie over medische pedicure vind je door hier te klikken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *