Mondzorg

Mondzorg

Je mond, iets wat onmisbaar is voor elk persoon, iedereen wordt ermee geboren maar sommige mensen ondervinden hier later problemen mee. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je gaat merken dat je mond een beetje scheef staat of dat je tanden niet goed staan. Vaak is dit allemaal goed op te lossen met medische zorg en hoef je je er dus geen zorgen over te maken. Het kan vaak al erg helpen om bijvoorbeeld bij gevoelige tanden je tanden te poetsen, vaak kunnen de problemen hier al mee wegtrekken en anders is het verstandig om naar de tandarts te gaan en hem of haar het laten oplossen. Goede mondzorg is super belangrijk voor een goed leven, of je nou dementie hebt of niet. Het zal je misschien verbazen maar een goede mondzorg is ook goed tegen dementie. Door het kauwen op eten zorg je ervoor dat je voedselvertering goed blijft en dat je denkvermogen en geheugen verbetert.

Wat moet je weten?

Het is altijd goed om te weten hoe je je mond het best kan onderhouden, je bent hier namelijk erg afhankelijk van want je moet blijven eten en drinken. Veel mensen geven ook aan dat ze er beter
uitzien, gezonder, beter kunnen eten en zich beter in hun fel voelen en dat alleen al door een goede mondzorg. Je hoort vaak van veel jongeren dat zij 1 of 2 keer in 2 dagen hun tanden poetsen en dat is erg slecht, je tanden groeien immers nooit meer terug en een kunstgebit wilt niemand krijgen. Er zijn veel verschillende manieren om je mond schoon te houden en er komen steeds meer manieren om dit makkelijker en beter te kunnen doen. Vroeger had je een normale tandenborstel en werd er niet eens tandpasta gebruikt, nu zijn er tandenborstels met tandpasta die ook nog is eens elektrisch zijn. Het is bewezen dat een elektrische tandenborstel beter voor de tanden is dan een reguliere tandenborstel en veel tandartsen raden deze dus ook aan voor een goede mondzorg !

Ook zie je tegenwoordig steeds meer producten zoals Listerine, dit gebruik je na het tandenpoetsen om te zorgen dat je mond er nog beter uitziet en alle stukjes verwijderd wat is blijven hangen tijdens het tandenpoetsen. Veel mensen geloven er heilig in dat zulke producten bij iedereen werken en voor iedereen hetzelfde effect heeft. Toch geven deskundigen aan dat bijvoorbeeld Listerine niet voor iedereen even goed is.

Als je meer wilt weten over mondzorg, klik hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *