Persoonlijke verzorging Waalwijk met de thuiszorg

Persoonlijke verzorging Waalwijk

Wanneer je jezelf niet meer zo goed kunt verzorgen omdat je niet meer zo mobiel bent of omdat je lichaam niet meer mee geeft dan kom je al snel in aanraking met de thuiszorg. Zij zorgen ervoor dat jij nog steeds keurig een of twee keer in de week gedoucht en gewassen wordt zodat je dat niet meer zelf hoeft te doen.

Wat doet persoonlijke verzorging met de thuiszorg?

Je kunt ook kiezen om enkel hulp te krijgen bij het uit en aankleden voordat je gaat douchen. Dit hangt helemaal af van wat je nog wel en niet kunt. Het is belangrijk dat de thuiszorg zo goed mogelijk in kan spelen op wat jij nodig hebt en hiervoor is het belangrijk dat jij dit ook aangeeft aan de thuiszorg. Wanneer jij de verzorging van de thuiszorg niet duidelijk kunt maken wat zij voor jou kunnen betekenen betekent dit dat zij jou dus ook niet goed kunnen helpen. Het gebeurt wel regelmatig dat ouderen onzeker worden en last hebben van het communiceren met nieuwe mensen, zoals de thuiszorg, en hierdoor kunnen zij niet goed aangeven wat zij willen en wordt het dus ook moeilijk voor de thuiszorg om persoonlijke verzorging aan te bieden.

Budgetproblemen bij de thuiszorg en de persoonlijke verzorging

De thuiszorg heeft al jaren grote problemen op het gebied van budgetten. De overheid geeft steeds minder geld uit aan persoonlijke verzorging van de thuiszorg, waardoor de mensen die het nodig hebben langer moeten wachten op hulp en deze hulp ook kwalitatief minderwaardig is. Daarom is het ook verstandig om op tijd aanspraak te maken op de thuiszorg en ervoor te zorgen dat familie of kinderen je kunnen helpen tot de thuiszorg je persoonlijke verzorging aan kan bieden.

Wat je verder kunt verwachten, persoonlijke verzorging van de thuiszorg

De thuiszorg kan je wassen, helpen met aan- en uitkleden en zullen ook checken of je er gezond uitziet. Zij kunnen hier geen uitspraken over doen, want ze zijn geen dokter, maar ze kunnen wel met je babbelen over je eten en hoe je jezelf voelt, zodat ze wel een beeld krijgen van hoe het met je gaat. Als ze zich zorgen maken zullen zij bijvoorbeeld contact leggen met de begeleider of jouw familie om te checken of alles wel goed gaat. Familie kan dan besluiten om een huisarts te laten komen of zelf even met het familielid te gaan babbelen. Daarnaast is het ook mogelijk om dit allemaal zelf te doen in plaats van met de thuiszorg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *