Spirituele kaarsen

Spirituele kaarsen kunnen je net als rituele baden helpen om positieve energie te ervaren. Bij het branden van kaarsen komen altijd energieën vrij. Doe je dat gewoon voor de gezelligheid, dan wordt die vrijkomende energie amper gebruikt. Door gebruik te maken van spirituele kaarsen kun je wél gebruik maken van de vrijkomende energie. Belangrijke zaken om rekening mee te houden als je aan de slag gaat met spirituele kaarsen zijn de kleur van de spirituele kaarsen en de dag waarop je de kaars gaat branden.

Wil je iets aantrekken of juist verwijderen uit je leven?

Behalve spirituele kaarsen zorg je dat je een of meer standaards voor de kaarsen in huis hebt, zorg je dat je de kaarsen aan kunt steken en later kunt doven en zorg je ook dat je olie bij de hand hebt om de spirituele kaarsen later eventueel te zalven. Voor je aan de gang gaat met spirituele kaarsen ga je voor jezelf na wat het doel is, wat je wilt bereiken met het branden van de kaarsen. Aan de hand daarvan kies je de geschikte kleur kaars, die je eventueel kunt zalven. Wil je door de spirituele kaarsen te zalven iets aantrekken – dan kun je denken aan geluk en liefde- dan doop je je vinger in de olie en trek je een lijn van boven naar het midden van de kaars. Vervolgens doe je dit van onder naar het midden van de kaars en zo ga je de spirituele kaarsen rond. Laat de olie daarna altijd wel even drogen, die is zoals je weet erg brandbaar. Wil je door te zalven juist iets weghouden uit je leven dan trek je in eerste instantie een lijn vanuit het midden van de kaars richting de bovenkant, daarna van het midden naar beneden.

Elke kleur een betekenis

Met de spirituele kaarsen in je hand probeer je je vervolgens te ontspannen en je denkt aan wat je zou willen dat er gebeurt als de kaarsen hun werk gedaan hebben. Dan namelijk trekt je persoonlijke energie samen met dit beeld in je hoofd in de kaarsen en krijgt de straks vrijkomende energie een doel. Zet de kaarsen vervolgens op een veilige plek en steek ze aan. Gebruik je verschillende spirituele kaarsen, verplaats ze dan steeds. Verdiep je vooraf nadrukkelijk in de kleuren van de kaarsen. Zo staat de kleur blauw voor creativiteit, vrede en rust bijvoorbeeld en bruin voor aarde rituelen en een einde aan een conflict door conclusies. En zo heeft elke kleur een specifieke betekenis.

Spirituele kaarsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *