Triggerpoint therapie Nieuwegein

 

Triggerpoint therapie

 

Pijnklachten? Dan kan triggerpoint therapie in Nieuwegein of bij jou in de buurt je vast wel helpen! Weet je niet wat triggerpoint therapie precies is en of het jou zou helpen? Lees dan snel verder, want hieronder ontdek je er meer over!

 

Wat is triggerpoint therapie?

Triggerpoint therapie heeft als doel om triggerpoints uit je lichaam te behandelen. Triggerpoints zijn spierknopen ofte kleine lokale verkrampingen in de spier. Door deze verkrampingen hopen afvalstoffen zich op en kan er niet voldoende energie naar de spier getransporteerd worden. Dat kan allerlei klachten tot gevolg hebben. Triggerpoint therapie helpt je van deze klachten af. Het is wel belangrijk dat je de pijnklachten zo snel mogelijk aanpakt, anders worden ze erger!

 

Hoe ontstaan triggerpoints?

Triggerpoints kunnen ontstaan door het verkeerd gebruiken van je spieren, maar ook als je lichaam niet goed in balans is. Dat kan zijn door een ongeluk, maar ook door overbelasting en zelfs door stress en voeding. Dit resulteert vaak in een verstoring van de zuur-base en de hormoonbalans, wat zich kan uiten in triggerpoints binnen de spier. Deze pijn is vaak ook voelbaar in andere delen van het lichaam, zoals bijvoorbeeld de benen.

 

Voor wie is triggerpoint therapie aangeraden?

Triggerpoint therapie werkt goed voor allerlei pijnen, zoals pijnen afkomstig van artrose, achillespees klachten, chronische pijnen, brandende pijn, groeipijn, pijn bij frozen shoulder, heuppijn, rugpijn, pijn bij fibromyalgie, hoofdpijn schouderpijn en zelfs duizeligheid en gevoelige tanden. Triggerpoint therapie helpt dus bijna bij elke vorm van pijn!

 

Hoe werkt triggerpoint therapie?

 

Triggerpoint therapie omvat verschillende behandelingen, omdat je triggerpoints op verschillende manieren kunt bestrijden. De fysiotherapeut kan gebruikmaken van één of meerdere van de onderstaande therapievormen;

 

Manuele druktechnieken:

Door middel van manuele druktechnieken wordt het triggerpoint in de spiervezel verplaatst. Door de triggerpoint te verplaatsen komt deze in een beter doorbloed gedeelte waardoor het triggerpoint zal verdwijnen.

 

Dry needling:

Bij dry-needling therapie worden triggerpoints behandeld met een kleine naald zonder vloeistof. Door deze techniek wordt het triggerpoint gedeactiveerd.

 

Massage:

Bij deze therapievorm probeert de therapeut de afvalstoffen weg te werken door middel van massage. Wanneer de afvalstoffen verdwijnen, kan het triggerpoint herstellen.

 

Houdingstherapie:

Hierbij wordt er je de juiste houding aangeleerd om zo het triggerpoint te bestrijden.

 

Rekken:

Bij deze vorm van therapie zal de therapeut je spieren rekken op de plaats waar het triggerpoint zich bevindt. Ook hier is de bedoeling om het triggerpoint naar de spiervezel te verplaatsen en hem zo weg te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *