Voedingssupplementen

Voedingssupplementen

Het is voor iedereen belangrijk om gezond te blijven, bij sommige mensen is dit nou makkelijker dan bij een ander persoon. Het kan zijn dat de ene persoon beter op vitaminen reageert dan iemand anders. Zo is het soms handig om te denken om extra voedingssupplementen te gaan gebruiken. Het fijne hieraan is dat het voor veel mensen betaalbaar is en hun ook zeer goed kan helpen. Als je bijvoorbeeld wilt afvallen dan zijn voedingssupplementen misschien wel de oplossing voor jouw probleem! Een enkeling per dag zou bij de meeste al genoeg moeten zijn maar dit kun je zelf natuurlijk bepalen wat het beste voor jou is.

 

Wat is het

Voedingssupplementen komen in de vorm van een pil, druppels, drankjes, capsules en poeder. Dit is bedoeld om de benodigde vitaminen alsnog binnen te krijgen wanneer je deze al niet binnen krijgt. Deze supplementen bevatten mineralen, vitamines en bioactieve stofjes. Deze kunnen apart komen zoals een vitamine C pil of als een combinatie en dan spreek je over Multi vitaminepil.

 

In de winkel zijn ze te koop in veel verschillende maten en vormen en betaalbaar voor vrijwel iedereen met een modaal inkomen. Er zijn 3 categorieën waarin je deze kunt delen namelijk de supplementen met 1 vitamine of 1 mineraal, multisupplementen in combinatie met verschillende vitamines en mineralen ( voorbeeld hiervan is een vitamine B-complex ) en je hebt nutraceuticals , dit zijn bioactieve stofjes die voorkomen in een voedingssupplement.

In supplementen zitten vaak synthetisch geproduceerde vitamines of mineralen. Deze hebben precies dezelfde werking als vitamines en mineralen die je binnen krijgt als je eet en drinkt.

Wat anders is aan zo’n pil is dat je lichaam zo’n pil makkelijker zo’n pil verwerkt, de vitamines en mineralen die in een voedingssupplement zitten worden makkelijker opgenomen. Bijvoorbeeld bij het opnemen van foliumzuur uit eten is het ongeveer 40 tot 50% lager.

 

Voor wie?

Voedingssupplementen zijn niet voor iedereen bedoeld, iedereen kan vitaminen en mineralen gebruiken maar bij sommige mensen is het noodzakelijk dat zij zulke pillen binnen krijgen. Veel mensen eten gezond en gevarieerd genoeg waardoor ze geen voedingssupplementen meer extra hoeven te hebben. Vrouwen die zwanger zijn moeten voorkomen dat ze teveel vitamine A krijgen, dit kan namelijk schadelijk zijn voor het kind in de buik. Daarom mogen zwangere vrouwen ook niet meer dan plus minus 3000 microgram van vitamine A krijgen. Het is daarom ook niet aan te raden voor vrouwen om voedingssupplementen te gebruiken met voornamelijk vitamine A hierin.

 

Klik hier voor meer informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *