Voetreflextherapie effectiever dan gedacht

Voetreflextherapie, misschien heb je er wel eens van gehoord maar weet je niet precies wat het nou echt inhoudt. De voet weerspiegelt het volledige menselijk lichaam, hiermee wordt bedoeld dat iemand met korte armen ook een korte arm zone heeft op de voetzool) en andersom geldt hetzelfde. Ook de inwendige organen worden gevonden in de voetzolen. De huis vinden we terug op de voetrug en ook de spieren en gewrichten worden gevonden op de voetrug.

 

Wat is voetreflextherapie?

Er beweegt, naast de bloedstroom, ook veel energie door ons lichaam. Dit gebeurt ook als je dit niet door hebt. De weerspiegeling via de voeten van het lichaam is simpel te beschrijven en in sommige gevallen lijkt het wel kinderwerk. De linkervoet weerspiegelt de linkerzijde van het menselijk lichaam en de rechtervoet weerspiegelt de rechterzijde van het menselijk lichaam. Ook is er disbalans te vinden in het menselijk lichaam. Hierbij gaat het om de corresponderende reflexzone op de voeten. Een voorbeeld hiervan is dat een pijnlijke knie ook te voelen is in de pijnzone van de voet. De kniezone van de voet ligt aan de bovenzijde van de voet.

Bij last wordt met voetreflextherapie de zone, van de last, op de voet gezocht, gevonden en gestimuleerd tot verbetering. Door druk en andere impulsen uit te oefenen op de zone wordt de echte pijn in het orgaan of ander lichaamsdeel gestimuleerd tot verbetering. Hierdoor verdwijnt uiteindelijk de pijn op de drukplek en daarna verdwijnt de pijn ook op het lastpunt zelf. Je kan dus zeggen dat door voetreflextherapie je pijn kan worden weggehaald. Op deze manier worden dus klachten in het lichaam via reflexzones op de voet vermindert en weggehaald kunnen worden.

 

Voetreflextherapie iets voor jou?

Of voetreflextherapie iets is voor jou is eigenlijk heel simpel te beantwoorden. Het antwoord is in de meeste gevallen een ja, dit komt door de krankzinnige resultaten die met de therapie worden geboekt. Over het algemeen zijn dit dus zeer goede resultaten. Als jij ergens last van hebt en dit belemmert je dagelijkse bezigheden of wilt hier simpelweg niet verder mee rondlopen, is het, voor veel mensen, een goed idee om een keer zo’n therapie te nemen. Ervaar het zodat je weet wat het verschil betekent voor jou. Veel mensen zullen het echter ook aanraden omdat het simpelweg geen pijnlijke manier is om een klacht te verhelpen. Verder is het een effectieve manier om je klacht te verhelpen zonder nadelen hieraan verbonden.

Voetreflextherapie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *