Wat is een orthomoleculair therapeut?

Ben jij al bekend met orthomoleculaire therapie? Bij deze vorm van therapie wordt er gestreefd naar het werk dat de stoffen die het lichaam opnemen en gebruiken. Deze therapie zou zonder schade moeten verlopen, toch is het onder veel patiënten onduidelijk. Orthomoleculaire therapie stamt af van de Grieken en staat voor het gezonde proces dat om moleculen betreft. Voeding speelt een grote rol rondom orthomoleculaire therapie. Het zou bepaalde ziektes moeten genezen of klachten moeten verhelpen/verminderen. Het is een onderdeel van de natuurgeneeskunde. Wat betekent dat er alleen maar natuurlijke middelen gebruikt worden. Orthomoleculaire therapeuten willen daarbij zogenoemde ‘optimale concentraties’ voedingsstoffen in iemands lichaam bewerkstelligen. Deze hoeveelheden zouden alle lichaamsprocessen moeten ondersteunen en bevorderen.

 

Voeding

Orthomoleculaire therapeuten adviseren vaak een op de persoon afgestemde voeding. Over het algemeen worden er biologische producten aangeraden, zodat je het lichaam niet verder vergiftigt. Ook wordt er een hoge dosis aan vitamines en mineralen geadviseerd. Deze dosering komt dan wel boven de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid uit. Al eeuwen geleden is er ontdekt dat voeding een grote rol speelt in het genezingsproces voor het verhelpen en verminderen van klachten. Het behoud een goede gezondheid en voorkomt chronische ziekte. Tot de tweede wereldoorlog werd Orthomoleculaire onderling gebruikt. Tot bekend werd dat antibiotica een sterkere werking had. Tegenwoordig geloven we niet echt meer dat voeding in zoverre kan helpen bij het verhelpen en verminderen van ziektes. Toch gebeurt dat in een zekere zin wel. We geloven dat groentes en fruit goed voor je zijn en dat het je gezond houdt, dus waarom zou orthomoleculaire therapie niet helpen?

orthomoleculair therapeut

 

Orthomoleculaire therapeut

Er zijn niet veel artsen of orthomoleculaire therapeuten. Maar wanneer je er een vindt die deze bijzondere vorm van behandeling uitoefent, kunnen je lichamelijke of emotionele klachten afnemen. De orthomoleculaire therapeut moet het een en ander van je weten voor de therapie begint. Hierop wordt er een voedingsschema voor je gemaakt die het best bij jou past. Dit is natuurlijk ook logisch, anders kan je niet behandeld worden. Ook moet de therapeut er achter komen welke voedingsstoffen jij opneemt en waar je een tekort aan hebt. Wanneer je een duidelijk tekort hebt kunnen hier aanpassingen in gemaakt worden. Door de jaren heen is er ontdekt dat vitamines, zoals vitamine C, ziektes kunnen genezen. Daarom verwerkt de deskundige dit dan ook in het voedingsschema. Veel mensen weten wel dat het belangrijk is, maar zijn zich niet bewust waarom. Start de therapie en kom er achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *