Wat leert het programma “Dokters van Morgen – Microbioom” ons?

Microbioom

In januari dit jaar kwam Dokters van Morgen met een nieuwe aflevering. Dit programma gaat altijd over belangrijke onderwerpen die veel invloed hebben op de wereld van de zorg en medicijnen. De aflevering die begin dit jaar uitkwam, was Dokters van Morgen – Microbioom. In deze aflevering ging het over de darmen, met name de bacteriën die er in de darmen leven. Bacteriën in de darmen van de mens hoeven niet per se slecht te zijn, sterker nog zonder de juiste bacteriën zouden we niet eens overleven. Goede bacteriën zorgen ervoor dat kwaadaardige bacteriën op tijd afsterven. Bovendien helpen ze ons lichaam ook bij alledaagse processen, zoals bijvoorbeeld de vertering van ons voedsel. Dokters Van Morgen – Microbioom leert ons dat er ontzettend veel bacteriën in ons lichaam leven.

 

Een samenvatting van Dokters van Morgen – Microbioom

In Dokters van Morgen – Microbioom wordt de arts Michael Mosley gevolgd. Deze arts geeft de kijker een kijkje in het leven in zijn darmen. Hij laat zien dat de darmen vol met bacteriën zitten. In de aflevering wordt ook uitgelegd hoe iedereen weer een ander microbioom heeft. Lang niet iedereen heeft dus hetzelfde microbioom. Hierdoor is het ook mogelijk om je dieet op je eigen microbioom af te stemmen. De een wordt namelijk al snel dik van een bepaalde snack, terwijl een ander er probleem drie porties van kan eten. Het microbioom heeft echter nog veel meer invloed. Zo kunnen de micro bacteriën in je darmen zelfs invloed hebben op hoe jij je voelt.

 

Wat heb je aan deze informatie?

Je kunt best veel hebben aan de informatie uit het programma Dokters van Morgen – Microbioom. Dit programma leert je bijvoorbeeld dat het niet altijd even verstandig is om een standaard dieet te volgen. Het is veel beter om je dieet af te stemmen op jouw persoonlijke microbioom. Er zijn verschillende topatleten die dit momenteel al laten doen. Zo kun je er zeker van zijn dat het dieet ook écht helpt.

Bovendien leert het programma ons ook dat het microbioom niet alleen invloed heeft op onze darmen zelf, maar ook op hoe we ons voelen. Dit bewijst dat de micro bacteriën in onze darmen veel belangrijker zijn dan veel van ons dachten. Het is aan te raden om Dokters van Morgen – Microbioom eens te bekijken. Dit kan je helpen om gezonder te leven. Dit is dus helemaal geen slecht idee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *